— vrijdag 27 mei 2016, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Lira Scherpenzeel Prijs 2016 voor Sanne Terlingen

Foto: Truus van Gog

OneWorld-journalist Sanne Terlingen heeft donderdagavond de Lira Scherpenzeel Prijs 2016 mogen claimen. Terlingen won de prijs voor het beste werk op het gebied van grensverleggende buitenlandjournalistiek voor haar multimediale verslag over de dood van asielzoeker Kahsay Mekonen en de lange arm van het Eritrese regime.

Naast Terlingen stonden ook Nieuwsuur-journalist Roozbeh Kaboly en Volkskrant-verslaggever Marije Vlaskamp op de shortlist voor de prijs. De aanmoedingingsprijs werd gewonnen door Sarah Venema, die voor de Volkskrant schreef over de vluchtelingencrisis in landen als Griekenland en Italië.

De Lira Scherpenzeel Prijs is ontstaan uit een fusie tussen de Lira Correspondentenprijs en de Dick Scherpenzeel Prijs. Als winnaar ontving Terlingen, die eerder de Loep (2013) en de Tegel Publieksprijs (2014) won, een oorkonde en een geldbedrag van 5000 euro. De aanmoedingsprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro.

Bekijk meer van

Sanne Terlingen OneWorld Argos

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.