— woensdag 4 oktober 2017, 14:21 | 0 reacties, praat mee

Sanne Terlingen vertrekt bij OneWorld

Foto: Truus van Gog

“Een droombaan”, noemt Sanne Terlingen haar tijd bij OneWorld. Toch zwaait ze op 23 oktober af bij het medium. Tijd voor iets anders, stelt de winnares van diverse journalistieke prijzen, waaronder de Mercur voor beste reportage (2016), de publieksprijs van De Tegel (2014) en de aanmoedigingsprijs van De Loep (2013). “Ik wil blijven leren als onderzoeksjournalist”, mailde ze eerder deze week aan contacten uit de journalistiek. “Daarom is het tijd voor een nieuwe omgeving.” Laatste wijziging: 4 oktober 2017, 14:56

Terlingen heeft het gevoel dat ze is uitgeleerd bij het kleine OneWorld, reageert ze desgevraagd tegenover Villamedia. “OneWorld gaf me de vrijheid om de onderzoeken op te zetten die ik belangrijk vond. Fantastisch, maar als je wil blijven leren is het fijn om voorbeelden om je heen te hebben waar je jezelf aan kunt optrekken. Oude rotten, die alles al een keer hebben meegemaakt. Die zijn er hier niet. We zijn hier ook al zolang met hetzelfde groepje dat mijn collega’s mij, op het gebied van onderzoeksjournalistiek, niet echt meer kunnen bijspijkeren.”

De afgelopen anderhalf jaar werkte Terlingen naast OneWorld om die reden ook al bij het VPRO-radioprogramma Argos. Ze stond fulltime op de loonlijst bij OneWorld, en werd twee dagen per week bij Argos gedetacheerd. Daardoor leverden haar onderzoeken (bijvoorbeeld die over de dood van de Eritrese asielzoeker Kahsay Mekonen) naast artikelen voor OneWorld ook radioreportages voor Argos op. “Die ‘duobaan’ bood uitdaging, maar tegelijkertijd miste ik daardoor wel het gevoel echt bij één redactie te horen. Dat wil ik weer terug.”

Na haar vertrek bij OneWorld blijft Terlingen tot het eind van het jaar twee dagen per week bij Argos werken en gaat ze een intensieve masterclass volgen bij De Balie en per 1 januari treedt ze toe tot de Redactieraad van OneWorld. De rest van de tijd gaat ze op zoek naar een andere baan. “Het liefst wil ik verder in de onderzoeksjournalistiek. Het maakt me niet uit of dat voor radio, televisie of de geschreven pers is. En ik hoop dat ik een zekere mate van vrijheid krijg in mijn werk.” Je baan opzeggen zonder al een nieuwe klaar te hebben staan is ergens wel beangstigend, vindt Terlingen. “Ik weet ook niet of ik weer meteen net zo’n leuke baan kan vinden als ik nu heb. Maar soms is het tijd voor een volgende stap. En die tijd is nu.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.