— vrijdag 15 oktober 2021, 10:18 | 0 reacties, praat mee

LinkedIn stopt met Chinese versie, wordt vervangen door InJobs

© Mateusz Slodkowski / SIPA USA

LinkedIn stopt nog dit jaar met zijn speciale versie in China, schrijft RTL Nieuws. Volgens het Microsoft-dochterbedrijf is het te moeilijk geworden om in China aan alle regels rond internetcensuur te voldoen. Later dit jaar wordt LinkedIn in China vervangen door InJobs.

LinkedIn ondervond naar eigen zeggen vooral moeilijkheden bij zijn berichtenfeed. Net als op Facebook kunnen gebruikers binnen hun netwerk berichtjes plaatsen of delen, waar anderen vervolgens op kunnen reageren. “We konden onze Chinese leden met succes aan een baan helpen, maar we waren minder succesvol met de meer sociale aspecten zoals delen en op de hoogte blijven”, aldus LinkedIn.

InJobs, de toekomstig vervanger van LinkedIn, zal geen zogeheten feed hebben. Dit betekent dat mensen geen berichten meer kunnen posten of op elkaar kunnen reageren, zo schrijft NOS. Volgens LinkedIn is dit in lijn met zijn doel om “economische mogelijkheden” te creëren. Wat ongetwijfeld ook zal meespelen, is dat China in de afgelopen jaren een belangrijke markt is geworden voor internetdiensten.

Andere bekende Amerikaanse platforms - zoals Facebook, Twitter en Google - zijn in China al jaren geblokkeerd. LinkedIn was het laatste van de grote platforms dat nog actief was in het land.

Bekijk meer van

LinkedIn InJobs China

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.