— dinsdag 19 augustus 2008, 08:37

Web 2.0 helpt Olympische critici

Journalisten, activisten en Chinese bloggers gebruiken Web 2.0 om de censuur in het land te ontlopen en de minder rooskleurige kant van de Olympische Spelen te tonen. Op officiële kanalen en grote sites wordt vooral gesproken over de spectaculaire openingsceremonie en de prestaties van de sporters. Chinese bloggers en enkele buitenlandse journalisten verspreiden echter een kritischere toon en Web 2.0 is daarbij de oplossing. Zo bracht de Chinese blogger Zhou "Zuola" Shuguang via Twitter vanuit de cel in detail verslag uit over zijn arrestatie door de Chinese overheid. Amerikaan Eddie Romaro, die naar Beijing is gekomen om zijn protest kenbaar te maken, plaatst dagelijkse berichten op Twitter en schreef zijn protesten op de muur van zijn hotelkamer.

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.