e learning nvj

— donderdag 1 februari 2018, 15:20 | 0 reacties, praat mee

Limburgse regionale omroep L1 terecht beboet om sponsoring

Regionale omroep L1 heeft terecht hoge boetes gekregen voor overtreding van de regels rond sponsoring van programma's. De rechtbank in Maastricht heeft de bezwaren van de omroep ongegrond verklaard. Laatste wijziging: 1 februari 2018, 15:27

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) legde L1 in 2015 in totaal 275.500 euro aan boetes op omdat in acht programma’s verkapte reclame werd gemaakt volgens de toezichthouder. Dat bedrag werd later verlaagd tot 239.000 euro.

Volgens het CvdM werden gezondheidsprogramma’s onterecht aangemerkt als educatieve programma’s en werden in een cultuurprogramma producten aangeprezen. Volgens L1 zijn de regels niet helder en mochten de programma’s gewoon worden gesponsord. De omroep nam ook, tegen de regels in, geld aan van het Bonnefantenmuseum, voor een programma over kunst dat daar te zien is. Het ging slechts om 375 euro per aflevering, maar het mag niet, oordeelt de rechter.

Verdere verlaging zit er wat de rechter betreft dus niet in. L1 reageert teleurgesteld op het vonnis van de rechter. “De uitleg over wat valt onder educatieve programma’s blijft teleurstellend”, reageert directeur Rob Stevens. “We gaan het vonnis goed bestuderen en bekijken daarna of er aanknopingspunten zijn om in hoger beroep te gaan.”

De omroep kan het besluit van de bestuursrechter nog aanvechten bij de Raad van State. Meer bij 1Limburg / De Limburger

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.