banner festival 23

— vrijdag 14 februari 2014, 13:33 | 1 reactie, praat mee

Limburgse kranten verkocht

De Limburgse dagbladen worden toch verkocht aan de Belgische uitgever Concentra. Daartoe hebben Concerta en Mecom een voorlopige koopovereenkomst gesloten. Eind vorig jaar werden de gesprekken door Mecom afgebroken op een moment dat Concentra dacht er zijn goed als uit te zijn met Mecom. Het personeel van De Limburger en het Limburgs Dagblad kwam in opstand tegen het besluit van eigenaar Mecom. Die besloot daarop de gesprekken met de Vlaamse uitgever te hervatten. Laatste wijziging: 14 februari 2014, 15:30

In een persverklaring spreekt MGl van “een goede stap gezet in het overnameproces. De komende maanden is nog veel werk te verrichten om te komen tot een definitief akkoord over de transactie.” Inzet van de onderhandelingen is de Limburg Media Groep (LMG).

Naast de beide dagbladen in Nederlands Limburg behoren daartoe de drukkerij Nieuwsdruk Limburg (NDL) en een minderheidsbelang (45%) in de publieke regionale omroep L1. Beide partijen hebben vastgelegd dat zij uiterlijk 1 juli het verkoopproces willen afronden.

De overname onder meer afhankelijk van:
1. Boekenonderzoek bij LMG en financieringsrpoces Concentra
2. Goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteiten (NMa)
3. Goedkeuring van de ondernemingsraden van beide bedrijven
4. Goedkeuring van de aandeelhouders van Concentra en Mecom.

Als het tot een acquisitie van de Limburgse dagbladen komt, dan betekent dat voor Concentra een versterking van de positie in Nederlands Limburg. Concentra is daar al eigenaar van de commerciële regionale omroep TV Limburg en mede-eigenaar van A & C Media, uitgever van huis-aan-huis bladen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jurriaan Nijkerk, 15 februari 2014, 13:21

Wel even to the point blijven.

Er is geen NMa meer. Die is tezamen met het Consumentenloket en de Opta opgegaan in één Autoriteit Consument en Markt, ACM.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.