— maandag 19 januari 2009, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Bestuursleden Mecom stappen op

Zes leden zijn vrijdag uit het bestuur en de directie van Mecom opgestapt uit onvrede over het beleid. Onder hen de financiële directeur John Allwood, de ex-Wegener topman Jan Houwert en de Nederlander Robin Pieterse. Dat maakte het bedrijf in een persbericht bekend. Jan Houwert gaat met Mecom overleggen of hij adviseur kan blijven bij uitgeverij Koninklijke Wegener. Tegenover persbureau Reuters verklaarden zij bezorgd te zijn over de strategie en het uitvoerend mamagement. Onlangs maakte Mecom bekend de Duitse tak van het bedrijf voor 152 miljoen euro van de hand te doen om de schuldenlast van ruim 600 miljoen euro te reduceren. Topman David Montgomery staat onder druk en heeft van de banken tot eind februari de tijd gekregen om die schuldenlast te herfinancieren. Als voorzitter maakt de oprichter van Mecom plaats voor Alasdair Locke, zelf blijft hij uitvoerend algemeen directeur (CEO) een functie die hij tot nutoe met het voorzitterschap combineerde. De opgestapte bestuurders zagen liever John Allwood als voorzitter naast Montgomery. Als nieuwe financiële directeur is Henry Davies benoemd. Mecom bezit 300 krantentitels in Nederland (Wegener en MGL), Polen, Noorwegen en Denemarken.

Bekijk meer van

Wegener Mecom

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.