— vrijdag 3 juli 2020, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Lilith Magazine wint eerste Carla Atzema Soroptimistprijs

De makers van Lilith: Hasna al Maroudi (rechts) en Clarice Gargard tijdens de uitreiking op 2 juli in Amsterdam. - © Werkgroep Soroptimist Prijs

Het online platform Lilith Magazine heeft de eerste Carla Atzema Soroptimistprijs (25.000 euro) gewonnen, een tweejaarlijks uit te reiken onderscheiding voor een journalistieke publicatie die de positie van vrouwen agendeert. Laatste wijziging: 3 juli 2020, 14:47

Lilith Magazine bestaat sinds maart vorig jaar en is een online platform met podcasts, interviews, boekrecensies en gedichten ‘voor en over vrouwen en andere gemarginaliseerde groepen’.

De jury onder leiding van theatermaakster Adelheid Roosen roemde het lef van beide vrouwen, die ‘de complexiteit van de vraagstukken van de nieuwe feministische golf niet schuwen en de urgentie van gender, klasse en kleur benoemen door de rafelranden op te zoeken’. Het hele juryrapport vindt u hier.

Soroptimist International is de grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals en zet zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes.

De prijs is in het leven geroepen door de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. De volgende editie van deze prijs begint in september 2021.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.