Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 9 januari 2014, 08:45 | 0 reacties, praat mee

250 sollicitaties voor RTL nieuwslezer

Nieuwslezer worden bij RTL op de plek naast Rick Nieman blijkt en populaire baan. Op de vacature die eind vorig jaar ontstond door het vertrek van Suzanne Bosman werd door 250 mensen gereageerd. Hoofdredacteur Harm Taselaar: 'We ontvingen meer dan 250 sollicitaties. Uiteindelijk is er een shortlist van drie topkandidaten overgebleven. Een finale keuze moet nog wel worden gemaakt.' Volgens de hoofdredacteur wordt de knoop binnen twee weken doorgehakt. De uitverkorene zal week op, week af de nieuwsbulletins op RTL4 gaan presenteren. Het nieuwe duo wordt afgewisseld door Roelof Hemmen en Margreet Spijker, de andere anchors.

Taselaar maakt zich ondertussen niet druk over de licht gedaalde kijkcijfers van het RTL Nieuws-bulletin van half acht. De strijd om de kijkcijfers is rond dat tijdstip sinds maandag heviger dan ooit en wordt voorlopig gewonnen door het verschoven De Wereld Draait Door en het nieuwe Utopia, dat ook op de tweede dag 1,3 miljoen belangstellenden trok. ‘Maar wij hebben ook nog altijd 1,2 miljoen kijkers, dus je hoort mij niet klagen.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.