— vrijdag 4 april 2014, 10:13

‘Lezers zouden NRC over moeten nemen’

Hoofdredacteur van NRC Handelsblad Peter Vandermeersch heeft in een gesprek met het VPRO-programma Nooit meer Slapen aangegeven de krant over te willen nemen. Hij zei dat naar aanleiding van de verkoop van NRC Media door investeringsmaatschappij Egeria. “We zijn er nog niet formeel mee naar buiten getreden, maar in de schoot van de redactie is al wel duidelijk dat we gaan zoeken naar mogelijkheden om via een constructie van bijvoorbeeld lezersfondsen de krant zelf over te nemen." "Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we op een of andere manier, en dat kan inderdaad via een lezersfonds of bevriende families of er zijn allerlei constructies bedenkbaar, het zou heel mooi zijn als we een eigenaar krijgen die minder op het rendement, en vooral op het gedachtegoed van het NRC inzet", aldus Vandermeersch.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.