— dinsdag 6 februari 2018, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Leven in media, een boek dat aanzet tot denken

Media zijn voor ons wat water is voor vissen. De visie van Mark ­Deuze (hoogleraar mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam) op onze omgang met de media is een verfrissende variant op de toch wat tobberige en alarmistische manier waarop over het algemeen tegen de (sociale) media wordt aangekeken: we zijn er te lang mee bezig, we worden erdoor gestuurd en we worden er door belogen. Deuze benadert de huidige alomtegenwoordigheid van media in ons leven neutraal en zonder oordeel: we zijn zelf die media en leven erin. Dat is ramp noch zegen, maar een gegeven waar we maar beter het beste uit moeten halen. Wel vraagt hij zich af waar de verwondering over de magie van de moderne media blijft. Zelf omarmt hij die verwondering en in een aantal ‘gedachte-experimenten’ filosofeert hij er even vrijelijk als erudiet op los.

Bekijk meer van

Mark Deuze Leven in media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.