banner festival 23

— vrijdag 29 juli 2022, 08:09 | 0 reacties, praat mee

Leontien Ceulemans (70) overleden, eerste presentator NOS Jeugdjournaal

Leontien Ceulemans - © ANP / Jaco Klamer

Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP. Laatste wijziging: 29 juli 2022, 09:20

Ceulemans was in 1981 de eerste presentatrice van het Jeugdjournaal. Voor die tijd was zij vooral bekend als actrice. Zij speelde in de jaren zeventig, tachtig en negentig in vele grote televisieseries, zoals Swiebertje, Joop ter Heul, Oorlogswinter, GTST en ‘t Zonnetje in Huis. Ook deed Ceulemans veel voice-overwerk.

Ceulemans groeide op in Amsterdam, als dochter van een actrice en een gitarist. Door het werk van haar ouders leerde zij al op jonge leeftijd de mediawereld kennen. Haar eerste optredens had zij in AVRO’s Kinderkoor en in hoorspelen van de KRO, waar ook haar moeder aan meedeed.

Daarna volgde zij een opleiding bij het Scapino Ballet. Dit leverde haar klussen op als danseres bij grote televisieshows, zoals de Johnny en Rijkshow en het popprogramma Moef ga-ga. Hier haalde zij op den duur geen voldoening meer uit, waarna zij besloot zich te ontwikkelen tot actrice.

Samen met onder anderen Marga van Praag stond Ceulemans begin jaren tachtig aan de basis van het Jeugdjournaal. Zij kreeg de baan nadat zij reageerde op een vacature. Ceulemans bleef bijna twee jaar het gezicht van het programma, maar verliet het programma vanwege aanhoudende kritiek op haar presentatiekwaliteiten.

De oud-televisiecoryfee trad de laatste jaren vanwege haar zwakke gezondheid niet meer in de openbaarheid. Zij heeft haar lichaam ter beschikking gesteld aan de wetenschap. Daarom zal er geen begrafenis plaatsvinden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.