— donderdag 26 november 2020, 13:20 | 0 reacties, praat mee

NOS Jeugdjournaal krijgt eigen munt voor 40-jarig bestaan

Herdenkingsmunt ter ere van 75 jaar bevrijding, geslagen in 2020 - © De Nederlandse Munt

Het NOS Jeugdjournaal krijgt in 2021 een eigen jubileummunt om het 40-jarig bestaan van het televisieprogramma te vieren. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën woensdag aangekondigd. De munt wordt later in 2021 geslagen.

Het 40-jarig jubileum van het Jeugdjournaal is volgens het ministerie een mooie gelegenheid om het programma op deze wijze nog eens extra in het zonnetje te zetten. Volgens het ministerie zijn “generaties kinderen, maar ook volwassenen, door het NOS Jeugdjournaal in begrijpelijke taal op de hoogte gebracht van het nieuws van over de hele wereld. Dat doet het NOS Jeugdjournaal dagelijks op een bijzonder creatieve en innovatieve manier, waarbij kinderen altijd serieus worden genomen.”

Jaarlijks brengt het ministerie van Financiën een bijzondere munt uit voor verzamelaars. Hiermee worden speciale feiten, gebeurtenissen of personen geëerd die veel betekenis hebben voor Nederland. Naast het Jeugdjournaal krijgt ook de de wijlen judoka Anton Geesink een eigen munt. Meer bij Rijksoverheid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.