— maandag 26 juni 2017, 08:12 | 0 reacties, praat mee

Leo Fijen krijgt hoge pauselijke onderscheiding

Van links naar rechts: mevrouw Fijen, Leo Fijen en bisschop Wiertz - © Robert Aarts

Leo Fijen, hoofd levensbeschouwing van KRO-NCRV, is zaterdag benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Gregorius de Grote. Dit is het hoogste ereteken dat de katholieke kerk toekent aan een leek.

Hij krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk en het doorgeven van het geloof. De Orde van de Heilige Gregorius de Grote is ingesteld door paus Gregorius XVI in 1831. De orde wordt verleend aan mensen die zich onderscheiden vanwege opmerkelijke diensten ten aanzien van kerk en maatschappij, ongeacht hun geloofsovertuiging.

Fijen is sinds 1988 in dienst van de KRO, later KRO-NCRV. In de afgelopen dertig jaar bekleedde hij tal van functies binnen de omroep. Hij was onder andere verslaggever en later eindredacteur van Kruispunt TV. Op dit moment is Fijen hoofd Levensbeschouwing bij KRO-NCRV en presenteert nog steeds programma’s, waaronder de Geloofsgesprekken. Daarnaast is Fijen directeur van uitgeverij Adveniat en bekend als columnist en schrijver van boeken over religieuze onderwerpen. Meer bij KRO-NCRV

Bekijk meer van

Leo Fijen Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.