basis naar compleet

— maandag 22 november 2021, 12:06 | 0 reacties, praat mee

Leids Mediafonds introduceert prijs voor invloedrijke journalistiek

Het Leids Mediafonds (LMF) looft voortaan jaarlijks een prijs van 5.000 euro uit voor een journalistieke productie die in Leiden of de Leidse regio tot verandering heeft geleid. Dat schrijft Sleutelstad. De eerste uitreiking zal plaatsvinden op 17 maart 2022.

Alle journalistieke producties die in 2020 zijn gepubliceerd komen in aanmerking voor de prijs. Journalisten kunnen zichzelf nomineren, of genomineerd worden. De deadline hiervoor is 31 december 2021. Met de prijs wil het bestuur van het LMF onderzoek en verdieping in de lokale journalistiek verder bevorderen.

“Dat is de hoofdtaak van het Leids Mediafonds”, stelt voorzitter Bob Nieman in een interview met Sleutelstad. “De prijs is voor een journalistieke productie die is opgepikt door de doelgroep en het beoogde resultaat opleverde. Daarbij kan je denken aan veranderende inzichten, publiek debat, discussie in de politiek of een gang naar de rechter.” Het geldbedrag kan de winnaar besteden aan een journalistiek onderzoeksproject naar vrije keuze. Dit staat los van de jaarlijkse aanvraagronden van het Leids Mediafonds.”

Er zijn drie criteria waarmee de impact van de producties wordt gemeten. Deze zijn bereik, politieke of juridische invloed en de mate waarin de productie het publieke debat aanwakkerde. Ook wordt er een publieksmeting gehouden, staat op de website van het LMF. Als er van alle producties een top 3 is gemaakt, krijgen vijfhonderd Leidenaren deze top 3 voorgelegd. Vervolgens moeten zij aangeven welke productie het meest bekeken of het best gewaardeerd wordt. Meer bij Sleutelstad

Bekijk meer van

Leids Mediafonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.