— donderdag 19 juli 2018, 12:16 | 0 reacties, praat mee

Lamyae Aharouay stopt als columnist bij NRC, wordt politiek verslaggever

© Truus an Gog

Lamyae Aharouay stopt met het schrijven van columns voor NRC. "Het is tijd om als columnist te stoppen als je moe wordt van opinies, ook die van jezelf", schrijft de columnist donderdag in het NRC.

Aharouay is sinds maart 2015 verbonden aan de krant. “Het afgelopen jaar ben ik me steeds minder in het debat gaan mengen, tot ik alleen deze plek overhield. En ook daar doe ik nu afstand van. Er begon iets te knagen. Ik zie de impact van al die meningen: hoe het ontaardt in feitenvrije, luie debatten. Het slaat alle nieuwsgierigheid en empathie dood. Politici en bestuurders maken er handig gebruik van. Opinies zijn overzichtelijker dan feiten.”


“Ik hoef niet meer zo nodig te vinden. Liever wil ik gewoon weten.” Aharouay presenteert de podcast NRC Haagse Zaken en in september begint ze ook als politiek verslaggever voor NRC.

Bekijk meer van

NRC Lamyae Aharouay Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.