— woensdag 22 april 2015, 16:37 | 1 reactie, praat mee

Laatste dag De Persdienst

Na iets meer dan twee jaar is het einde van De Persdienst een feit. Vandaag kwamen redacteuren nog een laatste keer samen, vanaf donderdag zit een deel van de medewerkers bij het Algemeen Dagblad. De melding dat de Persdienst werd opgeheven kwam eind vorig jaar , nadat bekend werd dat De Persgroep Wegener wilde overnemen.

De Persdienst startte in december 2012 als nieuwsleveranvcier voor de acht regionale kranten van Wegener en MGL. Dat samenwerkingsverband kostte uiteindelijk de kop van de GPD, het samenwerkingsverband van de regionale dagbladen.

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 23 april 2015, 14:32

Had ik een jaar nadat ik in 2005 zelf in een afvloeiingsregeling (voor ouderen) bij het nieuwe AD Rotterdams Dagblad kwam, besloten om een andere regionale krant (BN De Stem) te nemen. Nu word ik ineens geconfronteerd met de AD-organisatie, die ik destijds al ‘te Popi-Jopie’ vond. Ik zal het nog een maandje aanzien, maar ik overweeg nu ook mijn abonnement (papier) op BN De Stem te beëindigen. Een uwer redacteuren bezwoer mij enkele maanden terug nog dat er geen sprake van zou zijn dat het AD grote (niet regionale) invloed zou krijgen op BN De Stem. Zucht, waartoe fusies al niet toe kunnen leiden. Een van de tegenwoordige bazen van De Persgroep was bij ons adjunct-hoofdredacteur én carrièremaker!
Voor mij was De Persdienst van Wegener (een vervolg op de GPD) kwalitatief goed genoeg. Nu word ik weer met het AD geconfronteerd. Voorlopig houd ik nog wel mijn abonnement op NRC Handelsblad aan. Bied nog enigszins kwaliteiten.
Alle andere kranten lees ik zeer selectief via Blendle.
Ik wens alle collega’s bij BN DeStem die van de ouderenregeling gebruik maken alle succes toe. Denk ook eens aan journalistiek vrijwilligerswerk. Willen ze dat gaan doen, dan kunnen ze met mij contact opnemen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.