website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Laatste dag De Persdienst

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op woensdag 22 april 2015, 16:37

Nieuws

Na iets meer dan twee jaar is het einde van De Persdienst een feit. Vandaag kwamen redacteuren nog een laatste keer samen, vanaf donderdag zit een deel van de medewerkers bij het Algemeen Dagblad. De melding dat de Persdienst werd opgeheven kwam eind vorig jaar , nadat bekend werd dat De Persgroep Wegener wilde overnemen.

De Persdienst startte in december 2012 als nieuwsleveranvcier voor de acht regionale kranten van Wegener en MGL. Dat samenwerkingsverband kostte uiteindelijk de kop van de GPD, het samenwerkingsverband van de regionale dagbladen.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. J.C. Roodenburg, 23 april 2015, 14:32

    Had ik een jaar nadat ik in 2005 zelf in een afvloeiingsregeling (voor ouderen) bij het nieuwe AD Rotterdams Dagblad kwam, besloten om een andere regionale krant (BN De Stem) te nemen. Nu word ik ineens geconfronteerd met de AD-organisatie, die ik destijds al ‘te Popi-Jopie’ vond. Ik zal het nog een maandje aanzien, maar ik overweeg nu ook mijn abonnement (papier) op BN De Stem te beëindigen. Een uwer redacteuren bezwoer mij enkele maanden terug nog dat er geen sprake van zou zijn dat het AD grote (niet regionale) invloed zou krijgen op BN De Stem. Zucht, waartoe fusies al niet toe kunnen leiden. Een van de tegenwoordige bazen van De Persgroep was bij ons adjunct-hoofdredacteur én carrièremaker!
    Voor mij was De Persdienst van Wegener (een vervolg op de GPD) kwalitatief goed genoeg. Nu word ik weer met het AD geconfronteerd. Voorlopig houd ik nog wel mijn abonnement op NRC Handelsblad aan. Bied nog enigszins kwaliteiten.
    Alle andere kranten lees ik zeer selectief via Blendle.
    Ik wens alle collega’s bij BN DeStem die van de ouderenregeling gebruik maken alle succes toe. Denk ook eens aan journalistiek vrijwilligerswerk. Willen ze dat gaan doen, dan kunnen ze met mij contact opnemen.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.