— donderdag 14 oktober 2021, 09:48 | 0 reacties, praat mee

Kurt Schork Awards 2021 naar moedige journalistiek in Afghanistan, Brazilië en Syrië

De Thomson Reuters Foundation heeft de Kurt Schork Awards voor internationale journalistiek uitgereikt. De Iraans-Amerikaanse journalist Jason Motlagh won de Freelance Award voor zijn verslaggeving vanuit Afghanistan. De jury stelt dat zijn onderzoek naar burgerdoden in het land en de bedreigingen waarmee Afghaanse mediawerkers zich geconfronteerd zien scherp laten zien wat de menselijke prijs is die betaald wordt in oorlog.

De Braziliaanse journalist Rafael Soares won de Local Reporter Award. Soares deed diepgravend onderzoek naar buitenrechtelijke executies door militaire en burgerpolitie in Rio de Janeiro. De jury stelt dat Soares een stem geeft aan een groep die zelden gehoord wordt en prijst de wijze waarop hij het vertrouwen in de gemeenschap won.

De Syrische Khabat Abbas won de News Fixer Award, een prijs om de onmisbare rol van fixers te belichten. “Haar kennis van de regio, het uitgebreide netwerk van contacten en journalistieke vaardigheden heeft internationale media diverse exclusieve verhalen opgeleverd, die wereldwijde aandacht kreeg”, aldus de jury.

Abbas is een van de weinige vrouwelijke fixers in de regio van Noordoost Syrië.

De Kurt Schork Awards werden voor de twintigste keer uitgereikt. Ze zijn vernoemd naar Reuters-verlaggever Kurt Schork, die in 2000 omkwam in Sierra Leone, waar hij in een hinderlaag werd gelokt. Een Spaanse collega die werkte voor persbureau AP kwam eveneens om. Meer bij Thomson Reuters Foundation

Bekijk meer van

Thomson Reuters Foundation

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.