word studentlid

— woensdag 27 maart 2019, 16:25 | 0 reacties, praat mee

Krol hoeft Gay Krant ook na hoger beroep niet terug te betalen

Krol hoeft Gay Krant ook na hoger beroep niet terug te betalen
Foto: ANP / Koen Verheijden

Politicus Henk Krol hoeft de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) definitief geen geld terug te betalen. Dat heeft de rechter in hoger beroep bepaald. Krol won in februari 2017 een rechtszaak die SVGK tegen de 50PLUS-voorman had aangespannen. De uitspraak van die zaak blijft na de uitspraak van vandaag overeind.

Dat meldt NU.nl. Inzet van de rechtszaak in 2017 was een subsidie van ruim 200.000 euro die SVGK in 2014 van het ministerie van Onderwijs ontving. Met het geld moesten emancipatieprojecten worden bekostigd. Toen bleek dat een goede onderbouwing voor de uitgaven ontbrak, wilde het ministerie van Onderwijs het geld terug.

SVGK hield Henk Krol daarvoor verantwoordelijk, omdat hij als oud-voorzitter van de stichting volgens hen het geld onterecht had gebruikt om de Gay Krant draaiende te houden. De voormalig SVGK-bestuursleden die de zaak tegen Krol aanspanden deden dat omdat ze bang waren dat ze de subsidie uit eigen zak moesten betalen.

In september 2017 werd in hoger al bepaald dat er geen bewijs was voor misbruik van de subsidie. Inmiddels was wel al een hoger beroep in de zaak tussen SVGK in gang gezet. Met de uitspraak van woensdag 27 maart is de zaak tussen SVGK en Krol nu definitief beslecht.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.