— vrijdag 15 april 2016, 10:16 | 0 reacties, praat mee

‘KRO-NCRV besteedde geen publiek geld aan ledencampagne’

ANP

De ruim 800.000 euro die omroep KRO-NCRV eind 2015 uitgaf aan goede doelen en leden, was niet afkomstig uit publiek geld. De gelden die werden ingezet voor ledenacties waren afkomstig uit verenigingsgeld. Dat antwoordt staatssecretaris Sander Dekker (Media) op kamervragen van D66. Het Commissariaat voor de Media treedt derhalve niet op tegen de uitgave.

De KRO kreeg in 2015 de beschikking over een extra bedrag van 827.000 euro aan verenigingsgeld, afkomstig uit een fiscale meevaller. “Het staat de KRO op grond van de Mediawet vrij dit bedrag te besteden aan activiteiten die redelijkerwijs nodig zijn voor het goed functioneren van de vereniging en haar organen”, aldus Dekker.

In december oogstte de fusieomroep kritiek voor de uitgaven, die werden gedaan vlak nadat KRO-NCRV 37 mensen had wegbezuinigd. Zo werd er onder andere 300.000 euro gereserveerd voor fleecedekens voor leden en werden er donaties gedaan aan De Zonnebloem en kinderbibliotheek My Book Buddy. Meer bij Spreekbuis

Bekijk meer van

KRO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.