— donderdag 14 maart 2013, 12:08 | 0 reacties, praat mee

Fusie KRO en NCRV kost 57 banen

De directies van de KRO en de NCRV hebben vandaag hun medewerkers geinformeerd over de consequenties van de omvangrijke bezuinigingen op de publieke omroep en de voorgenomen fusie van de KRO en NCRV vanaf januari 2014. In totaal gaan er 57 voltijdsbanen verloren. Hiermee verdwijnt 30 procent van de arbeidsplaatsen op ondersteunende afdelingen, in het management en bij de RKK (12 voltijdsbanen). Met deze keuze wordt de programmering zoveel mogelijk ontzien. Het reorganisatieplan van de KRO en NCRV ligt momenteel voor advies bij beide ondernemingsraden. Definitieve besluitvorming over de voorgenomen fusie zal later in het jaar plaatsvinden, nadat de nieuwe mediawet, die de fusie mogelijk moet maken, in de Kamer is behandeld. Eerder werd bekend dat de fusie tussen VARA en BNN 29 voltijdsbanen kost, eveneens vooral in ondersteunende afdelingen. Levenbeschouwelijke omroepen, die straks helemaal geen subsidie meer krijgen, hebben ook ontslagen aangekondigd.

Bekijk meer van

RKK NCRV KRO-NCRV KRO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.