e learning nvj

— donderdag 2 december 2021, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op vergelijk viroloog Fauci met Mengele door Fox-journalist

Viroloog Fauci, gisteren tijdens een briefing in het Witte Huis, over de nieuwste variant van het coronavirus. | EPA

Diverse Amerikaanse Joodse organisaties hebben hun walging uitgesproken over een tirade op Twitter van Fox News-journaliste Lara Logan, waarin ze stelde dat de bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci in dezelfde categorie thuishoort als Auschwitz-dokter Josef Mengele. Logan blokkeerde uiteindelijk zelfs het Auschwitz Museum, toen die haar op de uitlatingen aansprak. Laatste wijziging: 6 april 2022, 08:28

De Anti-Defamation League (ADL), het Auschwitz Museum en het American Jewish Committee veroordeelden het vergelijk van Logan en spreken schande van het feit dat werkgever Fox News zich in stilte hult.

Logan verwees naar onderzoeken die het National Institute of Allergy and Infectious Diseases onder Fauci uitvoerde op hiv-positieve kinderen. Mengele voerde volgens Logan ook experimenten uit “zonder acht te slaan op hun fysieke of emotionele leed”. Ze deelde later nog artikelen van sites die claimen dat aids niet wordt veroorzaakt door hiv.

De Joodse organisaties noemen Logans gedrag deze week extra ongepast, nu het de week van het lichtfeest Chanoeka is.

Logan stapte in 2020 over van CBS naar Fox News. In 2013 blunderde Logan met een reportage voor het actualiteitenprogramma 60 Minutes over de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Benghazi, Libië. De reportage leunde op uitspraken van één beveiliger. Die weergave bleek onwaar.

Volgens CBS werden Logan en producer Max McClellan gedreven door hun behoefte een andere invalshoek van de aanslag te tonen, waardoor inconsistente uitspraken van de beveiliger werden geaccepteerd. Ze werd op non-actief gezet.

ADL-woordvoerder Jake Hyman zegt tegenover CNN. dat het uitblijven van verontschuldigingen van zowel Logan als Fox News niet verbaast. “Logan en het netwerk lijken immuun voor schaamte en allergisch voor spijt”, aldus Hyman. Hij zegt dat de “ranzige vergelijkingen” de herinnering aan de Holocaust trivialiseren en vervormen.

Bekijk meer van

Lara Logan Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.