— woensdag 26 februari 2020, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op snelle terugkeer liefdes-realityshows bij RTL

De 2020-editie van Temptation Island start 26 februari op RTL 5 | RTL Nederland

Na een pauze van enkele maanden begint RTL weer met uitzendingen in het genre guilty pleasure reality shows (vreselijk, maar ook vreselijk leuk om te kijken, red.) Die programmering werd in november vorig jaar gestaakt, omdat er in het programma De Villa mogelijk een aanranding had plaatsgevonden.

Vanavond begint op RTL 5 het populaire Temptation Island, dat zelf niet in de controverse verwikkeld was, maar net als Love Island door RTL van de buis werd gehaald.

Het onderzoek over de mogelijke aanranding in De Villa is officieel nog niet afgerond, meldt het AD. Media-inkopers en kenners als Bert van der Veer vinden dat de guilty pleasure-programma’s te snel weer terug zijn.

“Best raar dat RTL nu eigenlijk vooruit loopt op het onderzoek. Geef je daarmee niet het verkeerde signaal af? Ze hebben nu meer bovenop de montage van het programma gezeten om te zien dat er geen dubieuze scènes langskomen. Maar deed je dat voorheen niet dan? En die deelnemers gaan echt niet eens gazeuse drinken in plaats van alcohol”, aldus Van der Veer.

Tegelijk is er begrip dat RTL het lucratieve genre weer wil opstarten. ” Ja, ik vind dit ook redelijk vlot weer op de buis. Ik snap de verbazing. Maar ik denk ook dat het geheugen beperkt is. Veel mensen zullen die hele heisa allang weer vergeten zijn”, stelt inkoper Ilja Loeffen van Omnicom Media Groep. Meer bij het AD

Bekijk meer van

RTL Nederland De Villa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.