training eu starters

— woensdag 27 november 2019, 08:47 | 0 reacties, praat mee

RTL stopt voorlopig met uitzenden ‘guilty pleasure’-programma’s

© Foto: RTL

RTL zendt voorlopig geen zogenoemde ‘guilty-pleasure’-realityshows meer uit. In dergelijke programma’s worden vaak gewone mensen in een ongewone situatie gebracht, terwijl ze gefilmd worden met een camera. Laatste wijziging: 27 november 2019, 09:39

Het besluit te stoppen is genomen naar aanleiding van ophef rondom het tv-programma De Villa, waarin deelnemers seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoonden. RTL haalde dat programma vorige week al van de buis. Nieuwe reeksen van programma’s als Love Island en Temptation Island zijn vooralsnog ook niet te zien op de zender.

Programmadirecteur Peter van der Vorst wil dat eerst goed uitgezocht wordt hoe dergelijke programma’s achter de schermen tot stand komen, voordat ze weer op de zenders van RTL te zien zijn. RTL stelde vorige week al een onderzoek in naar de productie van De Villa, dat wordt gemaakt door productiebedrijf Blue Circle. Daarbij werden onder andere gesprekken gevoerd met deelnemers aan het programma.

Van der Vorst zegt zich volgens NU.nl “kapot geschrokken” te zijn van die gesprekken. Deelnemers gaven daarbij aan dat ze door de productie aangespoord werden tot grensoverschrijdend gedrag. Twee medewerkers aan het programma zijn inmiddels door RTL op non-actief gesteld.

Kijktip: Programmamaker Tim Hofman sprak een van de deelnemers aan De Villa voor zijn YouTube-programma #BOOS. De betreffende aflevering verschijnt donderdag om 16.00 uur op het YouTube-kanaal van Hofman.

Bekijk meer van

RTL Peter van der Vorst De Villa

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.