data als kans

— vrijdag 22 mei 2020, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op plan voor ‘gemeentejournalist’ in Smallingerland

© PXFuel

Onder journalisten is weinig enthousiast gereageerd op het idee om in de gemeente Smallingerland een gemeentejournalist aan te stellen. Die journalist zou worden ingezet om raadsverslagen te schrijven van gemeentelijke vergaderingen. Onder andere het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant voelen daar niets voor. Laatste wijziging: 22 mei 2020, 20:00

Dat schrijft Wâldnet. “In zo’n constructie heb je een schijn van afhankelijkheid. Daar kun je je niet tegen wapenen”, stelt Leeuwarder Courant-verslaggever Rutger van der Meij in een reactie op het idee van de politieke partij FNP. Hoofdredacteur Ria Kraa van het Friesch Dagblad stelt: “Wiens brood met eet, diens woord men spreekt.”

Kraa stelt weinig te verwachten van een journalist die in dienst is van de gemeente. “Je bent afhankelijk van de grillen van het college van burgemeesters en wethouders.” Ze noemt de gemeente Heerenveen als voorbeeld van een al eerder mislukt experiment waarbij de gemeente zelf aan raadsverslaggeving deed. “Dergelijke projecten zijn bijna altijd binnen een jaar ter ziele.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.