de tegel publieksprijs 2020

— donderdag 5 april 2018, 16:23 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op plan om media te turven op het gebied van emancipatie

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, overweegt om te laten onderzoeken welke gasten aan het woord komen in praatprogramma’s en wie er in tv-series worden gevraagd. Coalitiepartij VVD en de SGP vinden dat de overheid niet moet gaan turven of de media wel genoeg vrouwen, homo’s en lesbiennes aan het woord laten.

Vorige week publiceerde de minister de Emancipatienota 2018-2021 (.pdf) Daarin schreef ze dat ze onderzoekt “hoe de representatie van vrouwen en lhbti-personen in de media structureel gemonitord kan worden”. Van Engelshoven stelt in de nota dat het in haar ogen treurig is gesteld met de representatie van vrouwen en lhbti-personen in de media. Ze zijn volgens de bewindsvrouw niet evenwichtig vertegenwoordigd en worden “vaak stereotiep gerepresenteerd.”

“De VVD vindt dat de overheid zich niet moet bemoeien met de inhoud van mediaproducties. Daar gaat de politiek niet over”, zo reageerde VVD-Kamerlid Yesilgöz donderdagmorgen in de Tweede Kamer tijdens een commissievergadering over het emancipatiebeleid. Yesilgöz kreeg tijdens het debat alleen steun van SGP-Kamerlid Bisschop. Hij vindt ook dat de overheid zich niet moet bemoeien met de inhoud van de programma’s. Meer bij BNR / Reformatorisch Dagblad

 

Bekijk meer van

Ingrid van Engelshoven

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.