website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Kritiek op plan om media te turven op het gebied van emancipatie

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in discussie op donderdag 5 april 2018, 16:23

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuws Minister Van Engelshoven van Onderwijs, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, overweegt om te laten onderzoeken welke gasten aan het woord komen in praatprogramma’s en wie er in tv-series worden gevraagd. Coalitiepartij VVD en de SGP vinden dat de overheid niet moet gaan turven of de media wel genoeg vrouwen, homo’s en lesbiennes aan het woord laten.

Vorige week publiceerde de minister de Emancipatienota 2018-2021 (.pdf) Daarin schreef ze dat ze onderzoekt “hoe de representatie van vrouwen en lhbti-personen in de media structureel gemonitord kan worden”. Van Engelshoven stelt in de nota dat het in haar ogen treurig is gesteld met de representatie van vrouwen en lhbti-personen in de media. Ze zijn volgens de bewindsvrouw niet evenwichtig vertegenwoordigd en worden “vaak stereotiep gerepresenteerd.”

“De VVD vindt dat de overheid zich niet moet bemoeien met de inhoud van mediaproducties. Daar gaat de politiek niet over”, zo reageerde VVD-Kamerlid Yesilgöz donderdagmorgen in de Tweede Kamer tijdens een commissievergadering over het emancipatiebeleid. Yesilgöz kreeg tijdens het debat alleen steun van SGP-Kamerlid Bisschop. Hij vindt ook dat de overheid zich niet moet bemoeien met de inhoud van de programma’s. Meer bij BNR / Reformatorisch Dagblad

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.