banner persveilig

— woensdag 10 december 2014, 11:53

Kritiek op Britse opsporingsvrijheid

In een voorgestelde wijziging rond de uitvoering van de Britse Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA) wordt de politie niet beperkt als ze telefoongegevens van specifiek journalisten bekijken. De politie mag zichzelf toestemming verlenen en hoeft alleen een notitie te maken dat de informatie de telefoon van een journalist betrof. In Engeland heeft de politie de laatste jaren regelmatig telefoongegevens van journalisten nagetrokken, vaak om een bron te achterhalen die een journalist geheim hield. Volgens nieuwe richtlijnen hoeven er geen beperkingen voor specifieke doelgroepen te worden gedefinieerd, aangezien "enkel het feit dat er communicatie plaatsvond, niets zegt over wat er is besproken." De voorgestelde gedragsregels kunnen op de nodige kritiek rekenen, meldt Press Gazette. De consultatie over de nieuwe regels loopt nog tot 20 januari 2015.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.