— dinsdag 23 mei 2017, 10:40 | 0 reacties, praat mee

Indiase politie slaat journalisten die demonstratie verslaan

Meer dan vijftig journalisten zijn geslagen door de politie terwijl ze verslag deden van een demonstratie in Kolkata. Dat meldt een fotograaf die aanwezig was. Enkele gewonden moesten naar het ziekenhuis.

De politie probeerde de demonstranten uit elkaar te halen en maakte daarbij geen onderscheid tussen journalisten en demonstranten. De journalisten protesteerden tegen de behandeling door de politie, maar dat werd niet gewaardeerd. De politie kwamen vervolgens met batons op de journalisten af en begon gericht op de aanwezige pers in te slaan. Ook werd traangas gebruikt.

Er is een onderzoek ingesteld naar de politie. Volgens Steven Butler van CPJ Azië, laat het gebruik van geweld door de politie zoveel minachting voor persvrijheid zien dat het naar een heel nieuw niveau wordt gebracht. Volgens het CPJ was er eerder vorige week in Kolkata ook al een melding van politiegeweld tegen journalisten. 16 mei werd een groep journalisten aangevallen toen ze verslag deden van een brand. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

India CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.