Naeweb

— vrijdag 16 juli 2010, 15:26 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op bewaarplicht zwelt aan

Diverse landelijke toezichthouders, verenigd in de Artikel 29 werkgroep, concluderen in een rapport dat de uitwerking van de Europese Richtlijn dataretentie onrechtmatig is. Veel landen houden zich niet aan de daarin gestelde bepalingen. Zo zijn er enrome verschillen tussen de lidstaten, waar het gaat om de bewaartermijnen. Die blijken te variëren van zes maanden tot tien jaar, terwijl maximaal twee jaar is toegestaan. Ook worden er structureel meer gegevens opgeslagen, dan is toegestaan. Ook uit de werkgroep twijfels over de beveiliging. Eerder al hebben honderden organisaties uit de EU de Europese Commissie gevraagd de bewaarplicht voor internet- en telecommunicatiegegevens terug te draaien. In Duitsland oordeelde het constitutionele hof dat daar de wettelijke bewaarplicht ongrondwettig was. Die maatregel vloeide voort uit de Europese regelgeving omtrent dataretentie. Meer bij Webwereld Laatste wijziging: 12 juli 2011, 12:24

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.