— maandag 5 juli 2010, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Oproep tot terugdraaien bewaarplicht EU

In een open brief hebben meer dan honderd organisaties uit 23 Europese landen de Europese Commissie gevraagd de bewaarplicht voor internet- en telecommunicatiegegevens terug te draaien. De Europese bewaarplicht (de richtlijn dataretentie) verplicht providers tot het opslaan van gegevens over internet- en telefoonverkeer. Onder de ondertekenaars, onder leiding van de Duitse organisatie AK Vorrat, bevinden Bits of Freedom, Human Rights Watch, Internet Society, Stichting NBIP, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Humanistisch Verbond. De organisaties sturen de open brief met het oog op de evaluatie van de bewaarplicht door de Europese Commissie. Op 15 september zal de Europese Commissie een rapport hierover publiceren. Meer bij BOF

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.