uitreiking JvhJ 2021

— maandag 15 april 2013, 09:12

Kritiek op BBC om reis Noord-Korea

De London School of Economics (LSE) en haar studentenvereniging hebben bij de BBC geprotesteerd omdat tijdens een studiereis door Noord-Korea een journalist van actualiteitenprogramma Panorama is meegegaan. Volgens de LSE en de voorzitter van de studentenvereniging zijn leerlingen daardoor als menselijk schild gebruikt. Ze eisen dat de BBC de uitzending van maandagavond schrapt. Volgens Panorama-verslaggever John Sweeney zijn leerlingen vooraf twee keer ingelicht dat er een journalist - wel onder valse voorwendselen - zou meereizen. Sweeney: "Wat de LSE stelt bestrijd ik. Dat de opleiding woorden in de mond van studenten legt is verbazingwekkend. Dat ze de uitzending willen verhinderen voelt compleet verkeerd." Naast Sweeney gingen zijn vrouw en een cameraman mee. Volgens de voorzitter van de LSE-studentenvereniging claimt een van de studenten dat er geen woord is gezegd over de bijzondere lading van de reis. Meer bij BBC [1 / 2] UPDATE Enkele studenten die zijn meegereisd zeggen van Noord-Koreaanse zijde dreigbrieven te hebben ontvangen.

Bekijk meer van

BBC
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.