— maandag 18 september 2017, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Koper gezocht voor Amerikaans muziekblad Rolling Stone

Voor het iconische Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone wordt een koper gezocht. Dat meldt The New York Times.

Wenner Media, het bedrijf van mede-oprichter Jann Wenner (71), verkocht vorig jaar al bijna de helft van de aandelen aan BandLab, een in muziek gespecialiseerd technologiebedrijf uit Singapore. Twee andere tijdschriften, Us Weekly and Men’s Journal, werden ook verkocht om de financiële problemen het hoofd te bieden. Net als andere tijdschriften heeft Rolling Stone het moeilijk door dalende adverentie-inkomsten en een dalend abonneebestand.

In een uitgeverswereld waarin schaalgrootte steeds belangrijker werd, wist Wenner het tijdschrift dat hij in 1967 oprichtte tot dusver zelfstandig overeind te houden. Maar in een interview in The New York Times erkent hij dat het moeilijk wordt dat nog veel langer vol te houden.

Daarnaast kreeg de journalistieke reputatie van het tijdschrift ook een harde klap te verwerken doordat het drie jaar geleden een omstreden artikel plaatste over een ‘verkrachtingscultuur’ op de campus. Die beschuldigingen bleken niet te kloppen en Rolling Stone moest het artikel terugtrekken. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Rolling Stone Amerika

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.