banner festival 23

— woensdag 16 september 2015, 14:28 | 0 reacties, praat mee

Kobes directeur Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen

Alle lokale omroepen in Nederland vormen een fijnmazig netwerk | Google

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) heeft Bernard Kobes op interim-basis aangesteld als nieuwe directeur. Kobes heeft diverse directiefuncties in de landelijke mediasector vervuld. De NLPO is een in mei dit jaar opgericht 'sectorinstituut' dat namens alle lokale omroepen collectieve belangen behartigt. Laatste wijziging: 16 september 2015, 14:32

Bij lokale omroepen zijn twintigduizend vrijwilligers actief en werken zo’n vijfhonderd vaste medewerkers. Kobes, die eerder directeur van NOB RTV, DutchView, Technicolor Broadcast Services en Ericsson Broadcast Services was, zal zich bezighouden met initiatieven waarbij het delen van technische infrastructuur, kennis en inhoud centraal staat. Ook wil de NLPO een keurmerk gaan invoeren.

Een ander belangrijk transformatieproces, dat al enige tijd loopt, is de omvorming van lokale omroepen naar streekomroepen. Daarbij ligt het accent op regionale samenwerking en collectieve voorzieningen op het gebied van digitale distributie. Ook hier zullen NLPO en Kobes als gesprekspartner optreden. Regionale omroepen volgen momenteel eenzelfde traject en richtten daar recent de Regionale Publieke Omroep (RPO) voor op.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.