training eu starters

— woensdag 8 november 2017, 10:45 | 0 reacties, praat mee

Klaske Tameling aan de slag bij BNNVARA

Foto: Julie Blik

Klaske Tameling gaat per februari 2018 aan de slag voor De Nieuws BV (NPO Radio 1) bij BNNVARA. Daar gaat zij de zogenoemde Integrale Content Strategie agenderen, inrichten en begeleiden. Ze is nu zelfstandig media-adviseur en werkt voor het lectoraat Journalismlab aan de Hogeschool Utrecht Laatste wijziging: 8 november 2017, 10:59

De Integrale Content Strategie houdt in dat programma’s niet langer worden benaderd per platform (radio, televisie of online), maar als crossmediaal merk. De Nieuws BV is momenteel vooral een radioprogramma, maar de redactie ziet mogelijkheden om haar digitale strategie uit te breiden.

Daarnaast zal Tameling vanuit deze functie in nauwe samenwerking met de afdeling Nieuwe Media ook de innovatie(processen) op het gebied van journalistiek binnen BNNVARA aanjagen en ontwikkelen.

Tameling promoveerde in 2015 op een onderzoek naar crossmediale nieuwsorganisaties (‘En wat doen we online?’), eerder begeleidde zij de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad bij de overgang naar digital-first. Tameling was van 2005-2010 werkzaam als redacteur voor het NPO Radio 1 programma BNN Today. Ze is ook voorzitter van Stichting Vrouw & Media.

Tameling: ’De afgelopen twee jaar heb ik met mijn promotie-onderzoek ‘En wat doen we online?’ (hoofd)redacties en directies van advies voorzien. Nu wordt het tijd om zelf een structurele bijdrage te leveren aan het crossmediale medialandschap: niet alleen adviseren vanaf de zijlijn, maar ook zelf weer uitvoeren en maken.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.