— woensdag 8 juli 2015, 11:21 | 0 reacties, praat mee

Klacht over volledige naam in boek afgewezen

ANP

Een barvrouw die in 2005 bij een schietpartij in het café Inn & Out waar ze werkte zwaargewond raakte en een dwarslaesie opliep, heeft zonder succes geklaagd over het feit dat ze met volledige naam in een boek over het Rotterdamse criminele milieu wordt genoemd. Bij de schietpartij vielen indertijd drie doden. In 'Rotterdamse Penoze' van uitgeverij Just Publishers werd die dodelijke schietpartij besproken en werd de barvrouw met haar volledige naam opgevoerd. Van het boek uit 2014 is inmiddels de vijfde druk verschenen.

De vrouw eiste dat ze zou worden geanonimiseerd, vanwege de aantasting van haar persoonlijke levenssfeer. De rechter verwierp die eis, omdat de vrouw indertijd zelf al eens meewerkte aan een interview met Nieuwe Revu, waar ze ook met volledige naam in voortkomt. Verder werkte de vrouw mee aan een boek over het incident. Dat boek verscheen een jaar vóór ‘Rotterdamse Penoze’.

De rechtbank Rotterdam stelt dat de “inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer (uitsluitend) door de vermelding van haar volledige naam in het boek” niet aannemelijk is. Een eis tot schadevergoeding werd dan ook afgewezen. Meer bij Rechtspraak

Bekijk meer van

Just Publishers

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.