onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 5 oktober 2012, 09:34

Google schikt met uitgevers

Internetbedrijf Google en een groep vanuitgevers hebben overeenstemming bereikt over de rechten van uitgevers op digitale boeken die Google op internet plaatst via Google Boek Search. Het bedrijf en de Association of American Publishers (AAP) zeiden donderdag dat de Amerikaanse uitgevers kunnen beslissen om boeken en tijdschriften beschikbaar te stellen voor de digitale bibliotheek van Google. Daarmee is een rechtszaak die door vijf uitgevers was aangespannen van de baan. De zaak liep al sinds 2005. In 2008 was er al een schikking geregeld, maar een federale rechter verwees die afspraak naar de prullenmand nadat er bezwaar tegen was ingediend. Verdere details over de afspraak zijn niet openbaar gemaakt. Meer bij Ars Technica / Nederlands Dagblad

Bekijk meer van

Google
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.