e learning nvj

— dinsdag 20 november 2018, 10:43 | 0 reacties, praat mee

Kijktip: Bellingcat-documentaire ‘Truth in a Post-Truth World’ 20 november op NPO 2

De documentaire Bellingcat - Truth in a Post-Truth World, die vorige week op IDFA zijn wereldpremière beleefde is vanavond op NPO 2 te zien. Het internationale platform voor burger-onderzoeksjournalistiek reconstrueert op basis van diverse bronnen op internet en sociale media achtergronden bij complexe en controversiële incidenten, zoals het neerhalen van de MH17. Laatste wijziging: 20 november 2018, 10:55

Het platform van oprichter Eliot Higgins (Groot-Brittannië, 1979) is vaak sneller en nauwkeuriger dan de officiële instanties. Regisseur Hans Pool stelt de vraag of Bellingcat een alternatief kan bieden voor de traditionele journalistiek, die weinig tijd en budget heeft voor langlopende onderzoeksjournalistiek.

Het documentairefestival IDFA loopt nog tot 25 november. Villamedia beschreef in aanloop naar het festival drie documentaires die met name journalisten niet zouden moeten missen. Naast Bellingcat - Truth in a Post-Truth World zijn dat documentaires rond de Panama Papers en een fascinerende inkijk in de wereld rondom Vladimir Poetin.

Eerder deze maand kondigde Higgins plannen aan voor een vaste vertegenwoordiging in Nederland. De Bellingcat-methode zou dan voor het controleren van lokaal bestuur kunnen dienen. Verder wil Bellingcat in Den Haag een permanent kantoor openen om het Internationaal Strafhof te ondersteunen bij het gebruik van ‘open source’-materiaal bij rechtszaken. De eerste vacature voor de locatie werd vandaag uitgezet.

Bellingcat - Truth in a Post-Truth World, 20 november 20:25 op NPO 2. Meer bij VPRO 2DOC

Bekijk meer van

Eliot Higgins Bellingcat

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.