— donderdag 18 oktober 2018, 14:02 | 0 reacties, praat mee

Khashoggi: Nederland trekt zich terug uit Saudische investeringsconferentie

Lange tijd bestond er hoop dat Khashoggi alleen was gearresteerd | Sedat Suna / EPA

Minister van Financiën Wopke Hoekstra trekt zich terug van deelname aan het Saudische Future Investment Initiative, dat volgende week donderdag in het Saudische hoofdstad Riyad wordt gehouden. Aanleiding is aanhoudende onduidelijkheid rond de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Minister van Buitenlandse Zaken Blok heeft de Tweede Kamer ingelicht over het besluit. Ook een voor december geplande handelsmissie zal (in ieder geval op politiek niveau) waarschijnlijk geen doorgang vinden. Diverse andere internationale organisaties (waaronder grote mediabedrijven, de Wereldbank en het Internationaan Monetair Fonds) besloten niet aan de prestigieuze conferentie deel te nemen..

Blok: “Elke verdwijning – of, erger, moord – is afschuwelijk, maar waar het een journalist betreft is het extra schokkend voor de rechtsorde en het vrije woord, omdat journalisten een bijzondere rol hebben in onze samenleving. Nederland zet zich samen met internationale partners wereldwijd in om persvrijheid te verdedigen en dat is ook in het geval bij de heer Khashoggi.” Meer bij Rijksoverheid

Bekijk meer van

Saudi-Arabië Jamal Khashoggi

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.