website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Khashoggi: Nederland trekt zich terug uit Saudische investeringsconferentie

Lars Pasveer — Geplaatst in moord op donderdag 18 oktober 2018, 14:02

Lange tijd bestond er hoop dat Khashoggi alleen was gearresteerd | Sedat Suna / EPA

Lange tijd bestond er hoop dat Khashoggi alleen was gearresteerd | Sedat Suna / EPA

Nieuws Minister van Financiën Wopke Hoekstra trekt zich terug van deelname aan het Saudische Future Investment Initiative, dat volgende week donderdag in het Saudische hoofdstad Riyad wordt gehouden. Aanleiding is aanhoudende onduidelijkheid rond de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Minister van Buitenlandse Zaken Blok heeft de Tweede Kamer ingelicht over het besluit. Ook een voor december geplande handelsmissie zal (in ieder geval op politiek niveau) waarschijnlijk geen doorgang vinden. Diverse andere internationale organisaties (waaronder grote mediabedrijven, de Wereldbank en het Internationaan Monetair Fonds) besloten niet aan de prestigieuze conferentie deel te nemen..

Blok: “Elke verdwijning – of, erger, moord – is afschuwelijk, maar waar het een journalist betreft is het extra schokkend voor de rechtsorde en het vrije woord, omdat journalisten een bijzondere rol hebben in onze samenleving. Nederland zet zich samen met internationale partners wereldwijd in om persvrijheid te verdedigen en dat is ook in het geval bij de heer Khashoggi.” Meer bij Rijksoverheid

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.