word actief nvj klein

— vrijdag 2 april 2021, 08:32 | 0 reacties, praat mee

Kerkenraad Krimpen aan den IJssel hekelt ‘manier waarop sommige verslaggevers te werk gingen’

Journalist van RTV Rijnmond krijgt klappen van een kerkganger in Krimpen aan de IJssel - © ANP / Tobias Kleuver

De kerkenraad van de gemeente Krimpen aan den IJssel voelt zich onheus bejegend door de manier waarop sommige verslaggevers te werken gingen, toen de Mieraskerk op de laatste zondag van maart zijn deuren opende voor kerkgangers. De raad laat zich ook negatief uit over eerdere ervaringen met de media. Laatste wijziging: 2 april 2021, 08:34

Dat meldt NU.nl. De kerkenraad noemt een aflevering van het online programma #BOOS een ‘dieptepunt’. De betreffende aflevering ging over Mieraskerk-predikant Anthonie Kort, die in een brief aan de gemeente opriep om homoseksuelen te verbannen.

Het bestuur van de kerkenraad zegt te begrijpen dat er ophef is ontstaan na de kerkbijeenkomst van zondag, waarbij meer dan dertig mensen aanwezig waren. Rijnmond-journalist Jacco van Giessen werd, terwijl hij daar verslag van deed, door een kerkganger aangevallen.

De omroep wil dat de dader wordt berecht en stuurt in de toekomst beveiligers mee als er opnieuw een verslaggever naar de Mieraskerk gaat.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.