website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Katalysis voegt abonnementen en donaties toe aan betaalknop

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 12 april 2019, 10:14

CC BY-SA 2.0 / David Stankiewicz

CC BY-SA 2.0 / David Stankiewicz

Nieuws De door Katalysis gebouwde betaalplugin waarmee journalisten op hun eigen website artikelen kunnen verkopen, is met ingang van deze week ook voorzien van een donatiemogelijkheid. De plugin, Feather, laat journalisten daarnaast sinds deze week ook abonnementen verkopen aan lezers.

In maart vertelde Katalysis-oprichter Eveline Klumpers op Villamedia al dat het aanbieden van abonnementen en de donatiemogelijkheid in de pijplijn zaten.

“We hebben de afgelopen maanden met veel journalisten, schrijvers en uitgevers gepraat”, aldus Klumpers destijds. “Daar kwam uit naar voren dat ze zo’n abonnementenfunctie heel graag willen. Het stond al op ons wensenlijstje, maar we hebben het door die gesprekken naar voren gehaald.”

Wat donaties betreft waren er volgens Klumpers al genoeg andere alternatieven. “Maar we willen graag alle verschillende betaalopties samenvoegen in één plugin. Wij willen één digitale portemonnee maken waarmee je rechtstreeks kunt doneren, abonnementen kunt afsluiten en kunt betalen voor artikelen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.