training eu starters

— dinsdag 6 juni 2023, 15:05 | 1 reactie, praat mee

Kamerleden ontwijken en negeren verslaggevers van PowNed: ‘Ze spelen professioneel verstoppertje’

De publieke omroep PowNed beklaagt zich over dat haar politiek verslaggever, Sarah Bakker, stelselmatig genegeerd wordt door Tweede Kamerleden en woordvoerders van politici. 'Altijd zijn ze te druk, altijd in vergadering, schoolziek, afwezig, onvoldoende ingelezen, werkbezoek', stelt de omroep in een nieuwsbericht op haar website. Laatste wijziging: 6 juni 2023, 15:15

Dinsdag is de vaste dag waarop Kamerleden bijeen komen voor debatten. En elke dinsdag weer raakt de redactie van PowNed ‘chagrijnig’, omdat Kamerleden ‘van GroenLinks tot D66, van VVD tot CDA, van FVD tot BvNL, van BBB tot SP en van JA21 tot ChristenUnie en de rest’ de omroep niet te woord willen staan.

‘Niet mijn portefeuille’, is het argument dat volgens de omroep het vaakst gebruikt wordt om een interview te weigeren. ‘De mensen wiens portefeuille het wel is, hebben vervolgens geen tijd. De tijd dat politici massaal door de gangen liepen waar de journalisten staan opgesteld, is ook al een tijdje voorbij.’ En natuurlijk hebben Kamerleden het ook druk, erkent PowNed. Maar de omroep ziet dat kleine Kamerfracties, zoals die van Caroline van der Plas (BBB), Pieter Omtzigt en Wybren van Haga ‘vaak wél tijd hebben’. ‘Want het is een kwestie van tijd máken, natuurlijk.’

‘Het resultaat? Vaak dezelfde gezichten in items. Politici die bij het zien van de PowNed-ploeg snel omdraaien en bereid zijn hun oh zo drukke tijd te gebruiken om zich te verstoppen of een flinke omweg te nemen naar hun kantoor’, schrijft de omroep. Tegelijkertijd klagen kijkers en Kamerleden volgens de omroep dat ‘veel van dezelfde gezichten’ in de items van de omroep voorkomen. Dit is volgens PowNed juist het gevolg van de weigering van veel Kamerleden om met de omroep te spreken.

‘Dus bij deze de uitnodiging aan alle Kamerleden: kom ons te woord staan, Sarah bijt niet en wij hebben ruim een half miljoen abonnees op alleen al YouTube. Die mensen zijn erg benieuwd en horen graag hoe zij vertegenwoordigd worden in politiek Den Haag’, zo luidt de uitnodiging van de omroep.

Bekijk meer van

PowNed

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan Everhard, 6 juni 2023, 16:34

Zou het iets te maken kunnen hebben met het imago van PowNed?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.