— donderdag 10 augustus 2017, 09:24 | 0 reacties, praat mee

PowNed-repo over integrerende vluchteling was acteerwerk

De 'Iraakse vluchteling' Tariq leerde onder meer de Hollandse genoegens van het vissen kennen | PowNed

Een acteur die voor omroep PowNed deed alsof hij een net gearriveerde vluchteling uit Irak was, is daarover in de openbaarheid getreden. Tariq Kasem zegt dat het hardvochtige artikel over een verdronken Syrische jongen in een zwembad in Venlo voor hem de druppel was.

In dat stuk, dat inmiddels van de PowNed-website is verwijderd, werd onder meer betreurd dat de ‘kansenparel’ met zijn verdrinking de andere badgasten een vervelende dag had bezorgd.

Kasem zegt indertijd te hebben meegewerkt aan ‘Integreren met een vluchteling’ voor PowNed uit hoop “dat mijn deelname ervoor zou zorgen dat Powned minder vluchtelingen zou treiteren.” Hij zegt op zich tevreden te zijn over het soort reportages dat PowNed brengt. “Ik heb zelfs veel geleerd. Maar dit had ik echt niet van ze verwacht”, aldus Kasem tegenover RTL Nieuws.

De acteur hoefde geen geheimhouding te tekenen over zijn klussen voor PowNed. Bij het item wordt niet verteld dat van een acteur gebruik is gemaakt. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

PowNed

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.