— maandag 11 september 2017, 10:24 | 0 reacties, praat mee

Kadir van Lohuizen gaat voor NTR tv maken

© NOOR

Fotojournalist Kadir van Lohuizen gaat televisie maken. Samen met Nieuwsuur-presentator Twan Huys bereidt hij in opdracht van de NTR een serie voor over de wereldwijde gevolgen van de zeespiegelstijging. Doorgang is afhankelijk van de hoogte van de budgetten, waarover nog wordt onderhandeld. Uitzending van de televisieproductie laat nog even op zich wachten; pas volgend jaar zal het tweetal de eerste opnames maken.

Voor Van Lohuizen zal het de eerste keer zijn dat hij zich serieus met televisie bezighoudt. ‘In plaats van achter de camera zal ik mezelf dit keer ook vóór de camera laten zien. Overigens zullen we bewegende beelden ook met foto’s combineren.’

Huys en Van Lohuizen kennen elkaar al langer. Ze verbleven enkele keren in het zuiden van de Verenigde Staten om journalistiek verslag te doen van de gevolgen van de cycloon Katrina, die in 2005 onder meer New Orleans hard trof.

De fotograaf, lid en medeoprichter van fotoagentschap NOOR, is op dit moment in Florida, waar hij onder meer voor Paris Match beelden schiet van de orkaan Irma. In Nieuwsuur heeft hij er ook sprekend verslag van gedaan. Van het gevaar is hij zich bewust: ‘Ik weet niet of het slim of stom is, maar ik ben er te vaak geweest om niet te gaan.’ Van Lohuizen maakte eerder een multimediale serie (‘Where will we go?’) over de klimaatveranderingen en de consequentie voor laag gelegen, meestal arme woongebieden overal ter wereld.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.