— woensdag 20 mei 2020, 14:56 | 0 reacties, praat mee

Kabinet verlengt coronasteun met drie maanden

© Pexels

De steunmaatregelen die het kabinet half maart in het leven riep om ondernemers te helpen tijdens de coronacrisis, worden met drie maanden verlengd. De overheid maakt 13 miljard euro vrij om het pakket te bekostigen.

De verlenging werd woensdagmiddag bekendgemaakt door ministers Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat), schrijft onder andere NRC.

Strengere voorwaarden
Er zitten wel strengere voorwaarden verbonden aan de verlenging. Bedrijven die gebruik maken van de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) mogen geen bonussen of dividend uitkeren en geen eigen aandelen kopen. Ook moeten bedrijven die van de steunregel gebruik maken personeel om- en bijscholen. Daar staat tegenover dat bedrijven die gebruik maken van de NOW geen boetes krijgen als ze werknemers ontslaan. Ze krijgen dan echter wel minder subsidie.

De TOGS-regeling (Tegenmoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) gaat omhoog. Tijdens de eerste drie maanden van de coronacrisis kregen bedrijven tot 250 medewerkers maximaal 4000 euro om vaste lasten op te vangen. Het maximumbedrag gaat voor de komende drie maanden omhoog naar 20.000 euro.

Ook de Tijdelijke Overbrugging Zelfstandig Ondernemers (TOZO) – een overbruggingsregeling maximaal 1500 euro per maand uitkeert aan zzp’ers die met een flinke inkomensterugval te maken krijgen – wordt vanaf juni met drie maanden verlengd. Nieuw is dat zzp’ers die kunnen terugvallen op het inkomen van hun partner geen gebruik meer kunnen maken van de regeling, zoals Het Financieele Dagblad vrijdag al meldde.

Bekijk meer van

Coronacrisis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.