— vrijdag 15 mei 2020, 11:37 | 0 reacties, praat mee

Strengere voorwaarden aan Tozo-regeling: inkomen partner vanaf juni van invloed

© Pixabay

Zelfstandigen zonder personeel die terug kunnen vallen op het inkomen van hun partner, kunnen vanaf juni geen aanspraak meer maken op de Tozo-regeling. Aan die regeling, die zzp’ers die vanwege de coronacrisis een flinke inkomensterugval meemaken moet steunen, worden strengere voorwaarden gesteld.

Dat vertellen bronnen in Den Haag aan Het Financieele Dagblad. De invoering van een zogeheten ‘partnertoets’ moet ervoor zorgen dat alleen zzp’ers die in hoge nood zitten gebruik kunnen maken van de regeling.

Sinds de invoering van de Tozo-regeling hebben 440.000 zelfstandigen zonder personeel aanspraak gemaakt op de regeling, die wordt uitgevoerd door de gemeente. Zzp’ers die gebruik maken van de Tozo ontvangen maximaal 1500 euro in de maand, ter ondersteuning bij hun vaste lasten.

Zzp’ers die vanaf juni gebruik willen maken van de Tozo, moeten daarbij schriftelijk verklaren dat hun partner niet voldoende inkomen heeft om op terug te vallen.

Bekijk meer van

coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.