training eu starters

— woensdag 14 oktober 2020, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Justitievakbond Juvox klaagt bij VPRO-directie over Argos-stuk; dreigt met hoge schadeclaims

ANP

Het bestuur van Juvox, de vakbond van justitieambtenaren, heeft rechtstreeks bij de VPRO-directie geklaagd over onderzoeksjournalisten bij actualiteitenprogramma Argos. Er wordt verder gedreigd met een gang naar de Raad voor de Journalistiek en het persoonlijk aansprakelijk stellen van individuele journalisten. Laatste wijziging: 14 oktober 2020, 17:50

Argos berichtte over conflicten rondom het Juvox-bestuur. Er zou onenigheid zijn over onder meer tonnen aan declaraties. Ook zouden de relaties met andere overheidsvakbonden moeizaam zijn. Het actualiteitenprogramma putte voor de berichtgeving uit interne correspondentie, notulen en documenten over declaraties en facturen.

De redactie zegt dat het om wederhoor vroeg, Juvox’ reacties verwerkte en waar nodig wederhoor haalde bij personen die daarin weer werden beschuldigd. Juvox vind desondanks dat de berichtgeving ‘eenzijdig’, ‘suggestief’ en ‘mogelijk strafrechtelijk verwijtbaar’ is.

De Argos-redactie schrijft: “De justitieambtenaren van Juvox hebben geprobeerd de Argos-redactie buitenspel te zetten en publicatie te voorkomen door de directie van de VPRO te benaderen. In een klacht aan de directie wordt zonder nadere onderbouwing gesuggereerd dat de auteur ‘goed bevriend is’ met personen van wie het bestuur denkt dat het bronnen van Argos zijn ‘dan wel op enige andere wijze (financiële) belangen heeft’.”

Juvox-voorzitter Marcel Smit wil naar de Raad voor de Journalistiek en stelt individuele medewerkers en de VPRO als organisatie aansprakelijk. “U gaat allen diep in de buidel tasten”, voorspelt Smit. Meer bij VPRO Argos

Bekijk meer van

VPRO Juvox Argos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.