word actief nvj klein

— dinsdag 24 januari 2017, 21:09 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf-verslaggever Bart Mos mag weer twitteren

Telegraaf-verslaggever Bart Mos mag weer twitteren. Elf dagen geleden kreeg hij van hoofdredacteur Paul Jansen een verbod voor twee maanden. Vanavond meldde Mos zich weer op het platform met de mededeling 'Heb ik nog wat gemist, mensen? #daarzijnweweer'. Laatste wijziging: 24 januari 2017, 21:32

Hoofdredacteur Paul Jansen laat weten: ‘In overleg met de redactieraad zijn de reeds bestaande social media richtlijnen aangepast. Binnen deze nieuwe kaders kan Bart prima terugkeren op Twitter.’

Mos mocht niet meer twitteren omdat een grap over een gouden douche van Donald Trump verkeerd was opgevat.

Website Geenstijl wist de hand te leggen op de nieuwe richtlijnen. Jansen laat weten dat dat inderdaad de nieuwe richtlijnen zijn:

Nieuwe Social Media Richtlijnen Redactie De Telegraaf (update Social Media Protocol 2012)

Gelet op het toenemende belang van soclal media als onderdeel van ons journalistieke werk, is het noodzakelijk om helderheid te verschaffen over het gebruik van social networks als Twitter, Facebook, LinkenIn etc.
Voorop staat dat de Telegraaf-accounts, aangestuurd vanuit de Nieuwstafel, vallen onder de verantwoordelijkheid van de Hoofdredactie.
Om duidelijk te maken hoe de redactieleden van De Telegraaf met gepersonaliseerde accounts om moeten gaan, heeft de Hoofdredactie na overleg met de Redactieraad de volgende richtlijnen opgesteld, in aanvulling op het in december 2012 ingevoerde Social Media Protocol voor de redactie van De Telegraaf.
De volgende regels zijn met onmiddellijke ingang van kracht:
• Bij gebruik van social networks (Facebook, Twitter, LinkedIn etc.) geldt onder alle omstandigheden dat redactieleden onze reputatie als professionele journalistieke organisatie in stand houden en beschermen. Elk commentaar en iedere gedeelde link moet dan ook worden beschouwd als een publieke mededeling, ongeacht eventuele privacy settings.
• Redactieleden onthouden zich van uitlatingen en gedragingen die vragen of twijfels kunnen oproepen over hun professionele, journalistieke integriteit en/of de onafhankelijkheid van De Telegraaf
• Redactieleden hanteren zakelijke en beleefde omgangsvormen, ook indien zij worden bekritiseerd of aangevallen. Tel tot tien voordat je reageert. Beledigingen en obsceniteiten zijn niet geoorloofd.
• Social media dienen niet als podium voor kritiek op collega’s of voor het verspreiden van mededelingen of opinies over interne kwesties bij De Telegraaf en/of Telegraaf Media Groep. Inbreuk op deze standaardregel betekent schending van onze reputatie.
• Het is niet toegestaan om onverifieerbare informatie en/of links te plaatsen en te delen. Check je bronnen. Het is niet toegestaan (tekst en beeld-)materiaal van derden te gebruiken indien sprake is van schending van auteursrecht.
• Het aankondigen van nog te publiceren unieke content (primeurs of eigen verhalen) op social media is uitsluitend toegestaan na voorafgaand overleg met en toestemming van de dienstdoende nieuwsregisseur.
• Schending van deze regels kan leiden tot disciplinaire maatregelen, afhankelijk van de daarvoor conform wet en cao geldende regels.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.