basis naar compleet

— dinsdag 17 januari 2017, 07:59 | 0 reacties, praat mee

Justitie eist antwoorden van journalist die MH17-rampplek bezocht

Onderzoek in Grabovo in 2014, waar vlucht MH17 neerstortte - © Pierre Crom / ANP

Hoe kan een journalist heel eenvoudig weer menselijke resten van een MH17-slachtoffer vinden? Dat is vandaag de vraag aan journalist Michel Spekkers waar justitie antwoord op wil hebben. Spekkers krijgt de kans vrijwillig mee te werken aan het onderzoek naar de exacte vindplaats van het botfragment dat hij vorige week van de MH17-rampplek had meegenomen. Doet hij dat niet, dan zal het Openbaar Ministerie de rechter-commissaris vragen om de politie toegang te verschaffen tot de in beslag genomen camera's, laptop en telefoon van Spekkers, meldt Trouw. Laatste wijziging: 17 januari 2017, 12:51

De journalist berichtte vorige week via Twitter regelmatig over het vinden van voorwerpen, maar ook dat van een menselijk botfragment.

De vondst en de mislukte overdracht van de spullen zorgden voor onrust bij families. “Wij hebben nu opeens weer allemaal vraagtekens”, zegt Evert van Zijtveld, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, die bij de ramp zijn twee kinderen en zijn schoonouders verloor. “Er is ons verteld dat er grondig is gezocht en dat de grond is gezeefd. Hoe kan een zogenaamde journalist heel eenvoudig weer menselijke resten vinden? Is het werk destijds niet goed gedaan? Ik wil dat we daar antwoord op krijgen.”

Bekijk meer van

Michel Spekkers MH17

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.