— donderdag 14 juli 2016, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Onderzoek naar nieuwsvoorziening in grote steden

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek start met een onderzoek naar de nieuwsvoorziening in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de werking van ecosystemen voor lokaal nieuws in grote steden. Laatste wijziging: 14 juli 2016, 16:56

Het onderzoek naar de nieuwsecosystemen in de vier grote steden – de ‘G4’ – kijkt naar de samenhang tussen aanbod en gebruik van lokaal nieuws via de kanalen van kranten, omroepen, hyperlocals en social media.

Wie zijn de spelers, welk nieuws brengen zij en op welke platformen wordt lokaal nieuws als eerste gebracht? Laten kranten en omroepen een gapend gat in de nieuwsvoorziening vallen? Vullen nieuwkomers als (hyper)lokale nieuwssites, blogs en vlogs die leemte op? Of eisen Facebook en Twitter juist een hoofdrol op in grote steden?

De uitkomsten van het G4-onderzoek dienen als basis voor mogelijke oplossingsrichtingen ter versterking van lokale journalistiek.

Meer bij het Stimuleringsfonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.