e learning nvj

— donderdag 4 augustus 2022, 10:45 | 0 reacties, praat mee

Journalistiek proces centraal in nieuwe dramaserie over Bijlmerramp

Omwonenden bekijken de ravage bij daglicht. Op 4 oktober boorde een Boeing 747 zich in Bijlmerflats Groeneveen en Klein-Kruitberg. Er vielen 43 doden. | Werry Crone / Hollandse Hoogte

Dit najaar zendt KRO-NCRV een vijfdelige dramaserie uit over de Bijlmerramp, met daarin bijzondere aandacht voor het journalistieke proces. Michael Leendertse dramatiseerde op de werkelijkheid gebaseerde scenario's. Onder meer Trouw-journalist Vincent Dekker (gespeeld door Thomas Höppener) en de in 2014 overleden Volkskrant-journalist Pierre Heijboer (een rol van Yorick van Wageningen) zullen te zien zijn. Laatste wijziging: 4 augustus 2022, 10:48

De regie van ‘Rampvlucht’ is in handen van Lourens Blok en co-regisseur Edson da Conceicao. De serie vertelt het verhaal van de Boeing van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al, die op 4 oktober na mechanische problemen neerstort op een flatgebouw in de Bijlmermeer.

Hoewel het een vrachttoestel betrof met officieel onschuldige goederen aan boord, krijgen bewoners en reddingswerkers medische klachten en worden huisdieren ziek. Joy Delima (bekend uit de Netflix-serie Dirty Lines en onder meer columnist voor Volkskrant Magazine, red.) speelt dierenarts Asha Willems.

“Bijna alle journalisten en overheidsmedewerkers zijn inmiddels weer overgegaan tot de orde van de dag, behalve dierenarts Asha Willems en journalisten Vincent Dekker (Trouw) en Pierre Heijboer (Volkskrant). Zij belanden door hun aanhoudende vragen in een zes jaar durende strijd met de luchtvaartwereld, geheime diensten en de overheid die uiteindelijk leidt tot de veelbesproken parlementaire enquête in 1998”, schrijft KRO-NCRV over de serie.

De eerste aflevering is op 29 september te zien op NPO 1, om 21:30. Meer bij KRO-NCRV

Bekijk meer van

KRO-NCRV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.